TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANRE va stabili din nou prețurile la carburanți

ANRE va stabili din nou prețurile la carburanți

Prețurile la carburanți vor fi din nou plafonate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Premierul Ion Chicu anunță că decizia de a reveni la această metodă reiese din analiza efectuată în cadrul Grupului guvernamental de monitorizare a prețurilor, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Șeful cabinetului de miniștri menționează că modificările legislative, cu privire la revenirea plafonării de către ANRE a prețurilor la carburanți, vor fi aprobate de Guvern în timpul apropiat.

Acum două săptămîni, prețurile la benzină și motorină s-au majorat în medie cu 70 de bani, iar la gazul lichefiat cu un leu. Recent, petroliștii au anunțat ieftiniri de aproximativ 20-25 de bani.

Din 2016, ANRE stabilea o dată la două săptămîni prețurile plafon la benzină și motorină, însă, în martie 2019, Agenția a aprobat o metodologie nouă. Conform acesteia, petroliștii stabilesc de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, fără să depășească rata de rentabilitate anuală de 10%. În schimb, petroliștii urmează să prezinte calculele de rigoare în termen de trei zile de la afișarea noilor prețuri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load