COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANRE va examina o posibilă majorare pentru tarifele la energia electrică

ANRE va examina o posibilă majorare pentru tarifele la energia electrică

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică urmează să prezinte calculele privind tarifele la energia electrică, în baza solicitărilor de majorare depuse de Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică şi Furnizare Energie Electrică Nord în luna martie 2019.

Şefa Serviciului comunicare al ANRE, Galina Sanduţa, a declarat pentru IPN că Agenţia are la dispoziţie 180 de zile ca să emită o decizie ca urmare a solicitărilor înaintate. ANRE a examinat demeersurile companiilor, însă le-a solicitat furnizorilor informaţii suplimentare.

Ca urmare, specialiştii Agenţiei urmează să prezinte calculele şi să le publice pe pagina web pentru consultări publice. După 15 zile, urmează să fie convocată şedinţa publică la care atît autoritatea, cît şi reprezentanţii companiilor solicitante se vor expune cu privire la tarife, iar ulterior Consiliul de Administraţie al ANRE va emite o decizie.


În luna martie a acestui an, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică a solicitat aplicarea unui tarif de 134,25 bani/kWh pentru consumatorii care au instalaţiile racordate la reţelele electrice de înaltă tensiune, faţă de 134 bani/kWh cît este în prezent. 161,25 bani/kWh este tariful solicitat pentru consumatorii racordaţi la reţelele electrice de medie tensiune, faţă de 160 bani/kWh în prezent. Pentru consumatorii casnici, racordaţi la reţelele electrice de joasă tensiune, tariful solicitat este de 180,25 bani/kWh, faţă de 179 bani/kWh cît este acum. Furnizare Energie Electrică Nord a solicitat aplicarea tarifului de 185,25 bani/kWh pentru consumatorii instalaţiile cărora sînt racordate la reţelele electrice de medie tensiune, faţă de 166 bani/kWh cît este în prezent, şi 209,25 bani/kWh – pentru consumatorii casnici, care au instalaţiile racordate la reţelele electrice de joasă tensiune, faţă de 191bani/kWh cît este acum.

Ultima dată tarifele la energia electrică au fost ajustate pe 15 iunie 2018. Atunci tarifele au scăzut.

Acum patru zile, membrii Consiliului de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică au avut o întrevedere bilaterală cu reprezentanţii Misiunii Fondului Monetar Internaţional. Principalul subiect de pe agendă a fost ajustarea tarifelor la energia electrică şi la gazele naturale, dar şi impactul acestor modificări asupra consumatorilor finali. Părţile au convenit ca acest proces să fie transparent şi să corespundă prevederilor legale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load