ANRE va avea Consiliu de Experți

ANRE va avea Consiliu de Experți

În cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică va fi creat un Consiliu de Experți, transmite Noi.md.


Regulamentul cu privire la modul de constituire și atribuțiile Consiliului de experţi al ANRE a fost aprobat de Consiliului de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.


Potrivit documentului, Consiliul de experți va avea misiunea de a dezvolta și promova parteneriatul între Agenție, societatea civilă, mediul academic şi sectorul privat, în vederea funcționării în condiții de eficiență și transparență a sectoarelor reglementate și consolidării participării părţilor interesate în identificarea şi soluționarea problemelor strategice.


Consiliul de experți va fi format din 15 membri, desemnați prin hotărîrea Consiliului de administrație al Agenției. Din componenţa Consiliului de experţi vor face parte 4 reprezentanți ai mediului academic, 4 reprezentanți ai societății civile, 3 reprezentanți ai mass-media specializată, 4 reprezentanți ai asociațiilor profesioniste din sectoarele reglementate și organizaţii necomerciale, activitatea cărora are tangență cu sectoarele reglementate de ANRE.


De asemenea, Consiliul de experți va examina și evalua impactul actelor normative de reglementare aprobate de Agenție și va face propuneri de îmbunătățire a acestora.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load