COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANRE efectuează un control la SA Moldovagaz

ANRE efectuează un control la SA Moldovagaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică efectuează un control la Moldovagaz SA, transmite Noi.md.

Potrivit ANRE, în cadrul ședinței de prezentare a echipei de control desfășurată la sediul SA „Moldovagaz”, directorul ANRE, Eugen CARPOV, a menționat importanța acestei acțiuni în vederea verificării conformării participantului la piața gazelor naturale la cerințele legii și reglementărilor ANRE, în special respectării principiului desfășurării activității licențiate cu cheltuieli minime şi la eficienţă maximă.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la energetică, durata de timp necesară pentru efectuarea controalelor ANRE nu poate depăşi 90 de zile calendaristice. Termenul de întocmire a raportului privind rezultatele controlului şi de prezentare a acestuia persoanelor supuse controlului este de pînă la 30 de zile lucrătoare de la data încheierii controlului.


Rapoartele privind rezultatele controlului, întocmite de angajaţii autorizaţi ai Agenţiei, se înaintează spre examinare Consiliului de administraţie care, prin hotărîre, se expune pe marginea acestora şi dispune luarea de măsuri pentru înlăturarea abaterilor constatate şi/sau, eventual, aplicarea de sancţiuni.

SA ,,Moldovagaz” a anunțat faptul că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a început la 5 noiembrie 2019 un control planificat, în conformitate cu art. 15 al Legii cu privire la energetică care a fost planificat încă în luna aprilie 2019.

După cum se menționează în mesajul întreprinderii moldo-ruse ”Moldovagaz”, scopul controlului este verificarea activității licențiate realizate de către SA ,,Moldovagaz” în perioada anilor 2016-2018.

SA ,,Moldovagaz” este deschisă spre colaborare cu echipa de control formată de specialiștii ANRE, oferindu-le toate documentele solicitate și sprijinul necesar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load