TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANRE a mărit tarifele pentru energia electrică

ANRE a mărit tarifele pentru energia electrică

Consumatorii care utilizează energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa” vor plăti 1,89 lei kWh/h, cu 10 bani mai mult decît achită în prezent.

Tariful a fost majorat, după ce solicitarea furnizorului de energie a fost analizată de Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Pentru consumatorii ale căror instalații sînt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), prețul a fost redus de la 1,60 la 1,53 lei kW/h, iar pentru consumatorii racordați la rețelele de distribuție de tensiune înaltă (35, 100 kV), tariful a fost majorat cu patru bani, de la 1,34 lei la 1,38 lei Kw/h.


„Gas Natural Fenosa” a venit cu solicitarea către ANRE pe 10 aprilie, iar pe 10 iulie a depus o cerere actualizată de majorare a tarifelor. Compania a cerut un preț de 1,94 lei/kWh, adică cu 8,6% mai mare față de actualul tarif.

„Ajustarea tarifelor este necesară pentru acoperirea majorărilor de preț a energiei electrice importate, costurilor de producție, devierilor financiare negative acumulate pe parcursul anului curent și pentru asigurarea sustenabilității livrărilor și plăților în sector, dar și fluctuațiilor cursului valutar” au motivat membrii Consiliului de Administrare al ANRE.

Precizăm că și „FEE-Nord” SA a solicitat majorarea tarifelor cu 22,46%, adică un preț de 2,34 lei/kWh față de 1,91 lei/kWh cum este în prezent. ANRE a pros spre examinare tariful de 2,19 lei/kWh, adică majorat cu aproape 15 la sută.

Ultima dată, tariful la energia electrică a fost modificat în iunie 2018. Atunci prețul a fost scăzut cu 10 la sută.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load