COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Angajații din Moldova au doar teoretic dreptul de a-și alege banca prin care primesc salariile

Angajații din Moldova au doar teoretic dreptul de a-și alege banca prin care primesc salariile

Deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba spune că în ceea ce privește proiectele de salalariale prin carduri în Moldova, acestea ar putea fi considerate drept un exemplu de practică anticoncurențială.

Potrivit acestuia, în cazul deputaților, aceștia au dobîndă de 5,5% pe suma din card, credite preferențiale și nu numai. Situația se repetă și la alte instituții de stat sau în general, în economie unde de regulă băncile discută doar cu angajatorii care iau decizia unde să-și „pună toți angajații”.

„Spre deosebire de practica altor țări europene, unde nici angajatorul, nici statul, nu poate impune colectiv angajații să își aleagă o bancă anume, în Moldova aceasta este o realitate general acceptată”, scrie Alaiba într-o luare de poziție pe blogul său personal.


Dumitru Alaiba spune că această practică este menținută de bariere artificiale sub formă de comisioane excesive, de pracici de-a dreptul abuzive de impunere a salariaților să-și dea acordul de a merge împreună la o anumită bancă, dar în primul rînd de inacțiunea regulatorilor și anume a Băncii Naționale a Moldovei și a Consiliului Concurenței.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load