TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Acțiunile Moldasig, scoase din nou la vînzare

Acțiunile Moldasig, scoase din nou la vînzare

Începînd cu 16 ianuarie, pachetul de acțiuni nou emise ale Moldasig, în număr de 480 mii de unități (80%) a fost expus spre vînzare cu un lot unic la prețul de 296,75 lei per acțiune pe piața reglementată a Bursei de Valori din Moldova. Decizia respectivă a fost aprobată de Consiliul de administrație al CNPF.

Mai devreme, Parlamentul a modificat legislația în vigoare în așa mod, încît să ofere o ultimă șansă acestei "companii bune" să nimerească în "mîini bune" la un "preț bun, transmite NOI.md cu referire la logos.press.md.


Amintim că, în vara anului 2019, cu ajutorul conducerii de vîrf a țării a fost împiedicată tentativa de a vinde compania Moldasig la un preț de nimic prin intermediul Băncii de Economii, în process de lichidare, care deține 10,2% din acțiunile companiei. Potențialului cumpărător i s-a propus un pachet de acțiuni în valoare de 61200 de valori mobiliare ale societății de asigurări, la un preț de două ori mai mic față de valoarea inițială de 14,4 milioane de lei.

Licitația urma să aibă loc la sfîrșitul lunii iulie. Atunci CNPF tocmai a căpătat dreptul de gestionare a activelor asigurătorului în numele statului. Autoritatea de reglementare a prezentat în timp util informații Consiliului Suprem de Securitate. Se spune că în calitate de investitor de portofoliu a fost holdingul Bulgar Doverie United-Holding, care deja a cumpărat în Moldova active financiare. Tranzacția cu investitorii bulgari a fost împiedicată și s-a decis că statul va rămîne proprietarul, va reevalua activele asigurătorului și le va vinde la prețul real de pieță. Ceea ce a și fost făcut.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load