COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost prelungit termenul de subvenţionare a întreprinderilor care au staţionat în pandemie

A fost prelungit termenul de subvenţionare a întreprinderilor care au staţionat în pandemie

Guvernul a aprobat astăzi prelungirea, pînă la 30 septembrie, a termenului de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale, care au instituit şomaj tehnic şi/sau staţionare conform prevederilor Codul muncii.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Finanțelor, transmite moldpres.md.

„Se prelungește, pînă la 30 septembrie 2020 inclusiv, termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare, prevăzut în art. II din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative”, indică hotărîrea Executivului.


Proiectul de decizie nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Mecanismul de subvenționare, prevăzut de art. II din Legea nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative, a fost stabilit pe perioada 16 mai – 30 iunie 2020, iar Guvernul a fost abilitat cu dreptul de a prelungi termenul de aplicare a acestui mecanism.

Anterior, acest mecanism a fost extins pînă la 31 iulie, după care pînă la 31 august.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load