A fost aprobat Regulamentul privind contractele în domeniul proiectelor investiţionale

A fost aprobat Regulamentul privind contractele în domeniul proiectelor investiţionale

Guvernul Moldovei a aprobat Regulamentul privind modul de elaborare, încheiere și de monitorizare a implementării acordurilor de investiții cu privire la proiectele investiționale strategice, transmite Noi.md. 


Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, scopul noului document constă în instituirea unui mecanism care stabilește modul de elaborare, încheiere și monitorizare a implementării acordurilor de investiții cu privire la proiectele investiționale strategice. 


„Încheierea acordurilor de investiții în cazul proiectelor investiționale strategice au ca scop reducerea riscurilor investiționale, stimularea activității în domeniul de activitate în care se realizează proiectul, inclusiv suport subiecților în implementarea acestuia”, a menționat ministrul. 


Documentul aprobat de Cabinetul de Miniştri al ţării conține dispoziții privind criteriile de selectare a proiectelor investiționale strategice pentru care se încheie acord de investiție, prevede modul de încheiere și conținutul acordului de investiții, precum și controlul și monitorizarea implementării acestuia. 


La încheierea acordurilor de investiții pentru proiectele investiționale strategice sunt necesare îndeplinirea a cel puțin 5 criterii din 10 posibile. Totodată, 2 criterii au caracter obligatoriu, și anume: volum de investiții de cel puțin 3 milioane dolari SUA; crearea a cel puțin 100 de locuri noi de muncă și asigurarea unui salariul mediu lunar la nivelul salariului mediu lunar pe economie. 


Instituția care va asigura funcționalitatea acestui mecanism este Agenția de Investiții, care va activa după principiile Ghișeului Unic. Totodată, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională va decide de principiu asupra oportunității încheierii acordurilor de investiții pentru proiecte de investiționale strategice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load