COVID-19 în MOLDOVA

72 de companii inițiate de femei vor primi finanțare nerambursabilă prin Programul „Femei în Afaceri”

72 de companii inițiate de femei vor primi finanțare nerambursabilă prin Programul „Femei în Afaceri”

Comitetul de supraveghere al Programului „Femei în Afaceri” a aprobat în regim online, cîștigătoarele celui de-al 5-lea Concurs de granturi mici.

La competiție s-au înscris 156 de antreprenoare din toate regiunile țării, 72 dintre acestea au fost selectate pentru finanțare nerambursabilă. Valoarea totală a granturilor va constitui 9,02 milioane lei, ceea ce va stimula investiții în economia națională de circa 15 milioane lei. Finanțarea celor 72 de companii gestionate de femei va crea circa 219 noi locuri de muncă.

Circa 55% dintre proiectele investiționale aprobate sînt din domeniul prestării serviciilor (centre educaționale, logopedie și psihologie pentru copii, design mobilier, elaborarea tiparelor și proiectarea șabloanelor vestimentare, activități fotografice și cinematografie, evidență contabilă și audit, clinică de medicină estetică și dietologie, agroturism, TIC și activități de marketing online, colectarea deșeurilor nepericuloase, etc), alte 38% își vor desfășura activitatea în industria prelucrătoare (producerea articolelor vestimentare, fabricarea mobilei, produse din patiserie și panificație, producerea uleiului vegetal, ceaiului de fructe, pomușoare și plante aromatice, prelucrarea fructelor și legumelor), iar 7 la sută sînt din agricultură și zootehnie (apicultură).


Cîștigătoarele granturilor vor dezvolta afaceri inovative cum ar fi: producerea dezinfectanților pentru domeniul medical și HoReCa; produse cosmetice naturale handmade, cărbune pe bază de lemn, jucării personalizate din lemn, instruirea cadrelor didactice, centru de aritmetică mentală și diplomație pentru copii, consultanță în domeniul comunicării; fotolii pliabile personalizate și proiectarea designului landscape.

Cîștigătoarele proiectelor investiționale care au fost selectate vor fi invitate la începutul lunii septembrie la ODIMM pentru a semna contractele de finanțare nerambursabilă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load