TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

21 de producători agricoli au cerut subvenții de milioane de lei

21 de producători agricoli au cerut subvenții de milioane de lei

Un număr de 21 de producători care au inițiat afaceri în agricultură au solicitat subvenții din partea statului în valoare de 12 mln. lei. Cererile au fost depuse pînă la 8 aprilie curent, atunci cînd s-a încheiat cea de-a treia etapă de recepționare a dosarelor pentru obținerea subvențiilor în avans.

Beneficiarii au planificat investiții în sectorul agricol de peste 18 mln. lei ce vor genera crearea a peste 70 locuri noi de muncă. Cele mai multe dosare de solicitare a subvențiilor - 62% - au fost depuse de femei. Restul 38% din afaceri urmează a fi administrate de tineri fermieri.


Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a anunțat că nouă proiecte investiționale din totalul celor prezentate vizează înființarea plantațiilor multianuale. Alți patru solicitanți de subvenții vor procura familii de albine cu utilaj specializat de producere a mierii. Totodată, trei dosare vizează investiții în construcția serelor și alte trei proiecte prevăd investiții în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare. Alți doi producători agricoli intenționează să-și lanseze afaceri în domeniul creșterii animalelor.

Cele 21 dosare urmează a fi examinate de oficiul central al AIPA și remise Comisiei de evaluare și selecție pentru evaluarea planurilor de afaceri.

Pentru anul 2019, din Fondul Național al Dezvoltării Agriculturii și Mediului Rural au fost distribuite 45 mln. lei pentru acordarea de subvenții în avans tinerilor și femeilor care își lansează afaceri în agricultură.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load