2018 ar putea fi numit ”Anul Ospitalității” în Republica Moldova

2018 ar putea fi numit ”Anul Ospitalității” în Republica Moldova

Astăzi, 2 februarie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și secretarul de stat Vitalie Iurcu au avut o întîlnire cu directorul Agenției Turismului, Stanislav Rusu, și directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, în cadrul căreia au discutat despre oportunitățile dezvoltării turismului.


Ministrul a solicitat ca, în termeni proximi, să fie elaborat un plan de acțiuni privind promovarea turismului în Republica Moldova.


În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a subliniat că turismul reprezintă un segment cu potențial foarte mare și trebuie exploatat.


Totodată, Agenția Turismului a prezentat rezultatele obținute anul trecut și acțiunile ce urmează a fi realizate în acest an, printre care participarea la expoziții și tîrguri internaționale, dezvoltarea turismului regional, organizarea Conferinței Mondiale a Turismului Vinicol etc.


„În 2018, Republica Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Această decizie este o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică”, a reiterat Stanislav Rusu.


De asemenea, în cadrul discuțiilor, s-a propus ca proiectul „Be my guest” să fie extins, iar anul 2018 să fie denumit ”Anul Ospitalității” în Republica Moldova. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load