20 de milioane de dolari pentru modernizarea serviciilor publice

20 de milioane de dolari pentru modernizarea serviciilor publice

Moldova va primi un împrumut de la Banca Mondială (BM) în valoare de 20 de milioane de dolari, pentru implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor publice”.


Acest fapt este prevăzut de Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și de Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ratificat astăzi de Parlamentul Republicii Moldova, relatează Noi.md.


Documentul prevede acordarea a două împrumuturi. Unul în valoare de 15 milioane de dolari, care vor fi oferiți de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, și altul de 5 milioane de dolari, oferiți de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.


Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale. Totodată, va fi redus numărul de documente necesare și durata de prestare a serviciilor publice. Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.


Ambele acorduri au fost semnate pe 28 noiembrie 2017 de către ministrul Finanțelor al Republicii Moldova.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load