COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

180 de afaceri ale tinerilor antreprenori, finanțate de Ministerul Finanțelor

180 de afaceri ale tinerilor antreprenori, finanțate de Ministerul Finanțelor

Prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, lansat în anul 2019 de Ministerul Finanțelor, au fost finanțate pînă în prezent 180 de afaceri ale tinerilor antreprenori, în sumă totală de 114,2 milioane lei.

În primul trimestru al anului 2020 au fost creditate 33 de sub-proiecte în valoare de 19,4 milioane lei. Programul deja s-a extins în 34 de raioane ale țării și are acoperire națională prin filialele a 8 institutii financiare participante partenere.

Ratele promoționale de recreditare sînt fixe atît pentru instituțiile financiare participante, cît și pentru beneficiarii finali, pentru toată perioada de acțiune a sub-împrumuturilor. Ratele de credit nu vor depăși 6,5 la sută anual pentru beneficiarii finali de sub-proiecte finanțate de băncile intermediare, care își asumă toate riscurile legate de recreditare.


Reamintim că, fondurile de finanțare pentru Programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor” au fost suplinite în anul 2020 cu 100 milioane lei, dintre care mai sînt disponibile 80,6 milioane lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load