Zăpada, tratamentul cosmetic gratuit al iernii

Zăpada, tratamentul cosmetic gratuit al iernii

Au sosit zilele în care ne bucurăm de zăpadă din plin, încît am ajuns să ne punem problema ce să facem cu atît omăt.

Zăpada nu aduce numai inconveniente și neplăceri și nu este doar o sursă a răcelii și a altor suferințe. Pe lîngă beneficiile uriașe pe care le aduce solului, omătul este un factor terapeutic cu efecte extraordinare, un medicament cu totul special pe care îl avem la îndemînă, dar nu știm să profităm de el.

Apa provenită din topirea stratului de nea este pură și demineralizată, fiind cel mai bun tratament pentru păr și piele. Este bine de știut că zăpada combate mătreața, întărește rădăcina firului de păr, grăbește creșterea acestuia și îi redă strălucirea. Aplicată direct pe față, anihilează ridurile, încetinește procesul de îmbătrînire și curăță pielea de toxine, revigorînd-o și revitalizînd-o.

Pentru a beneficia de acțiunea terapeutică a apei provenite din topirea zăpezii, trebuie să folosiți zăpadă curată, afînată, căzută în zone nepoluate.

Apa de zăpadă se obține simplu, prin topirea zăpezii într-o oală mare pe calorifer, pe care este indicat să o folosiți imediat.

Folosind-o, vei vedea cum zăpada pufoasă și curată îți luminează chipul la propriu, fiind ideală pentru pielea ta. Tot ce trebuie să faci este să cureți delicat tenul cu ajutorul unor dischete demachiante înmuiate în zăpadă topită, la fel cum procedezi cu demachiantul obișnuit. Acest tratament este binevenit pentru ten căci acționează în profunzimea tegumentelor, atenuează ridurile, reface structura epidermei și te întinerește.

Pe de altă parte, spălarea părului cu apa rezultată din zăpadă topită este tratamentul sigur pentru firele de păr rebele, cu tendință de despicare la vîrfuri, dar și o armă de temut pentru mătreață.

De altfel, terapia cu zăpadă este o ramură a hidroterapiei, metodă naturistă care ajută nu numai la vindecarea unor boli, dar și la prevenirea acestora. Știm din bătrîni că expunerea întregului organism la zăpadă contribuie la fortificarea sistemului imunitar, producînd un șoc termic care are efect anticelulitic și grăbește arderile metabolice.

Zăpada este un puternic antiinflamator, calmant al usturimii și al mîncărimilor și un vasoconstrictor. Nu degeaba oamenii de la sate puneau o mînă de zăpadă pe locul dureros, cu scopul de a calma durerile și de a reduce inflamațiile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load