Vine o furtună magnetică puternică

Vine o furtună magnetică puternică

1 septembrie, planeta se așteaptă la o furtună magnetică mai puternică decît se credea anterior. Acest lucru este demonstrat de o nouă prognoză a specialiștilor reprezentînd Laboratorul de Astronomie cu raze X al Soarelui Institutului de Fizică Lebedev. Conform datelor publicate pe site-ul organizației științifice, presupusa furtună magnetică va aparține clasei G2.

Furtunile magnetice sînt împărțite în cinci categorii - G1 „slabe” și G2 „medii”, G3 „puternice”, G4 „foarte puternice” și G5 „extrem de puternice”. Mulți oameni de știință cred că furtunile magnetice slabe și chiar medii ale oamenilor apar aproape imperceptibil. Cu toate acestea, pentru cei care ar dori „să-l joace în siguranță”, unii medici recomandă să vă abțineți de la stresul fizic și psihic puternic și, de asemenea, să încercați să urmați o dietă, deoarece furtunile afectează în primul rând sistemele cardiovasculare și digestive. În special, se recomandă să vă abțineți de la prăjit, făină și alte alimente „grele”. În același timp, potrivit specialiștilor, nu trebuie „mers în cicluri” cu gânduri despre furtunile magnetice - excitația în sine poate afecta sistemul cardiovascular mai vizibil decît, de fapt, un astfel de eveniment.

Furtuni magnetice slabe au fost observate în mod repetat în acest an. Au fost înregistrate pe 5 și 25 din ianuarie, 1 din februarie, de la 28 din februarie până la 1 din martie, 17 din martie, 11 și 14 din mai, de la 9 pînă la 10 din iulie și, în final, 5 din luna august - aceasta din urmă s-a dovedit a fi cea mai „continuă” și a durat aproximativ nouă ore. dimineața pînă la ora nouă seara. O singură furtună magnetică 2019 a anului s-a dovedit a fi mai puternică decât se aștepta pe 1 septembrie: tulburările care au avut loc pe mai 14 mai au fost alocate de către experți categoriei G3, adică clasa „furtunilor magnetice puternice”. Apoi, experții au considerat că oamenii sensibili la intemperii ar trebui să fie cu adevărat atenți și au sugerat, de asemenea, că tulburările geomagnetice ar putea provoca interferențe în comunicațiile radio și pot cauza aurore.

Este curios că acum Soarele trece printr-un minimum de unsprezece ani de activitate, adică - în orice caz, teoretic - furtunile magnetice pe Pământ ar trebui să apară rar și să nu fie excesiv de puternice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load