COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Usturoiul, folosit în tratamentul intoxicaţiilor alimentare

Usturoiul, folosit în tratamentul intoxicaţiilor alimentare

Cîţiva căţei de usturoi sînt mai eficienţi în tratamentul unor toxiinfecţii alimentare decît antibioticele, au descoperit de curînd oamenii de ştiinţă.

Bacteria Campylobacter, care provoacă toxiinfecţii alimentare, poate fi neutralizată cu ajutorul unei substanţe din compoziţia usturoiului care se numeşte dialil sulfid. Observaţia a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat Washington din SUA.

În urma unor teste de laborator, specialiştii americani au constatat că această substanţă este de 100 de ori mai eficientă decît două antibiotice prescrise frecvent, eritromicină şi ciprofloxacină. Mai mult, tratamentul cu usturoi îşi face efectul „într-o fracţiune de secundă", potrivit autorilor studiului, citaţi de Daily Mail.

„Dialil sulfidul ar putea creşte siguranţa alimentelor. El ar putea fi folosit pentru igienizarea suprafeţelor pe care se prepară mîncarea sau pentru conservarea alimentelor ambalate", a declarat Barbara Rasco, profesor de ştiinţe alimentare.


Campylobacter este o bacterie a cărei incidenţă a depăşit-o pe cea a bacteriei E. coli, mai cunoscută pentru faptul că produce toxiinfecţii. Carnea de pui este alimentul cel mai adesea cu contaminat cu Campylobacter.

În plus, usturoiul este un bun remediu homeopatic, fiind folosit cu succes în ameliorarea problemelor digestive şi ale bronşitei cronice. Studiile de specialitate au arătat că această plantă scade riscul de dezvoltare a cancerului gastric.

Pentru uz extern, usturoiul se foloseşte la vindecarea rănilor, deoarece este septic şi calmează durerile. Este indicat în tratamentul bătăturilor, plăgilor, ulcerelor şi pentru vindecarea infecţiilor şi inflamaţiilor provocate de înţepăturile şi muşcăturile de insecte.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load