Un studiu dezvăluie că sandviciurile distrug mediul

Un studiu dezvăluie că sandviciurile distrug mediul

Te-ai gîndit vreodată că atunci cînd mănînci sandviciuri distrugi natura? Cel mai probabil nu, dar cercetătorii britanici spun că ar trebui să fim mai atenţi la acest tip de preparate.

Cercetători de la Universitatea din Manchester au anunţat că au calculat pentru prima dată în istorie amprenta de carbon a sandviciurilor, atît a celor făcute în casă, cît şi a celor pe care le cumpărăm preambalate, scrie Gustarte.

Rezultatele ar trebui să îi pună pe gînduri pe cei care preferă ca printre ingredientele sandviciului lor multă carne. Preparatele care au în compoziţie carne de porc-şuncă, bacon, cîrnaţi-, dar şi brînzeturi sau creveţi au cea mai mare amprentă de carbon. Cele mai periculoase pentru mediu sînt cele care conţin ouă, bacon şi cîrnaţi. Amprenta lor este similară cu a unei maşini care este condusă 19 km.

Studiul a luat în calcul impactul asupra mediului a ingredientelor, a procesării, transportului, ambalării lor, dar şi depozitarea la rece pînă în momentul consumului.

Cercetătorii recomandă consumul de sandviciuri făcute în casă şi reducerea cantităţii de brînză şi de ingrediente din carne.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load