COVID-19 în MOLDOVA

Un satelit NASA a ars în atmosfera Pămîntului

Un satelit NASA a ars în atmosfera Pămîntului

Un satelit al NASA, scos de mult timp din uz, a fost cuprins de flăcări în atmosfera Pămîntului în urmă cu doar cîteva zile, a confirmat agenția spațială americană, transmite descopera.ro.

NASA a lansat satelitul, numit Orbiting Geophysics Observatory 1 sau OGO-1, în septembrie 1964, fiind primul dintr-o serie de cinci misiuni care au ajutat oamenii de știință să înțeleagă mai bine mediul magnetic din jurul Terrei. OGO-1 a fost primul satelit lansat, însă ultimul care să cadă din orbită, transmite Știri.md cu referire la Descoperă.ro.

Satelitul a ars deasupra Oceanului Pacific de Sud


Însă orbitarea planetei noastre este complicată, deoarece particulele din atmosfera noastră se întîlnesc cu nave spațiale și le încetinesc, chiar și cînd este vorba despre altitudini foarte mari acolo unde atmosfera este mai subțire. Acea reducere de viteză scade și altitudinea navei spațiale, pînă cînd reintrarea devine inevitabilă.

Satelitul OGO-1 de aproape 500 de kilograme a trecut prin această experiență la data de 29 august 2020, după cum plănuise NASA. Satelitul a reintrat deasupra Oceanului Pacific de Sud și a ars în atmosferă și nu prezentat vreun pericol pentru oameni, a explicat purtătorul de cuvânt al NASA, Josh Handal.

OGO-1 este ultimul din seria sa care a reintrat în atmosfera Pămîntului

Nava spațială a ajuns în atmosferă cu aproape 25 de minute mai devreme decît se așteptau oamenii de știință de la NASA, a dezvăluit Handal, astfel rezultînd un loc de reintrare la est față de estimările NASA.

OGO-1 a reintrat la o distanță de aproape 160 de kilometri sud-est de Tahiti. Pe lîngă faptul că a monitorizat satelitul, NASA a primit și informări despre eveniment de la oamenii de pe insulă, relatează Space.

Lansările OGO au continuat pînă în 1969, atunci când OGO-5 a început să orbiteze Pămîntul, însă succesorii lui OGO-1 au reintrat deja în atmosfera planetei noastre.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load