COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un pictor britanic a realizat o lucrare dedicată celor care luptă cu COVID-19

Un pictor britanic a realizat o lucrare dedicată celor care luptă cu COVID-19

O nouă lucrare semnată Banksy a apărut la Spitalul General Southampton. Lucrarea alb-negru de un metru pătrat a fost expusă cu acordul managerilor spitalului, într-un hol din apropierea Departamentului de Urgențe.

Un băiețel în genunchi se joacă cu una dintre jucăriile sale. I-a lăsat deoparte pe Batman, pe Spiderman și a ales jucăria care întruchipează un cadru medical ce poartă mască sanitară, informează stiri.tvr.ro.

Cu brațul întins, zborul păpușii seamănă cu cel al unui Superman lansat într-o nouă misiune. Ca orice super-erou, și asistenta poartă pelerină. Pe lîngă mască, mai are un semn distinctiv propriu - șorțul pe care este pictată Crucea Roșie, singurul element color din tablou.

Artistul recunoscut pentru gesturile sale excentrice și pentru modul inedit în care își expune operele a lăsat și un mesaj pentru angajații spitalului.


"Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți. Sper să lumineze puțin locul acesta, chiar dacă este doar în negru și alb", a scris Banksy.

Tabloul denumit "Game Changer" va rămîne la Spitalul General Southampton pînă la toamnă, cînd va fi scos la licitație. Banii astfel strînși vor fi donați sistemul sanitar britanic.

"Familia noastră din spital a fost afectată direct de pierderea tragică a celor dragi, a membrilor echipei noastre și a prietenilor noștri", a declarat managerul fundației care sprijină spitalul, Paula Head, citată de BBC News.

"Faptul că Banksy ne-a ales pe noi pentru a recunoaște contribuția remarcabilă adusă de toți cei din sistemul național de sănătate în aceste vremuri fără precedent este o mare onoare. Gestul va fi prețuit de toți cei din spital, care se vor desprinde preț de un moment pentru o reflecta și aprecia această operă de artă. Va fi, fără îndoială, și un imbold pentru moralul tuturor celor care lucrează și care sînt îngrijiți în spitalul nostru", a adăugat Paula Head.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load