COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nutriționist a explicat de ce este util curechiul

Un nutriționist a explicat de ce este util curechiul

Medicul-dietolog, Oxana Skitalinskaya a anunțat că curechiul conține multe substanțe utile, în special, conține acid folic, care reduce riscul de hipertensiune arterială, accident vascular cerebral și atac de cord.

Curechiul, și cruciferele în general, sînt legume foarte utile, conțin o cantitate mare de fibre și multă vitamina C, a spus expertul.

Potrivit ei, de asemenea, în varză există o substanță sulforaphane, care îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului, ajută la curățarea sîngelui de substanțe nocive și toxice, de carcinogeni, transmite UNIAN.

"Dar pentru mulți oameni, folosirea diferitor tipuri de varză provoacă balonare. În acest caz, sfatul este următorul: folosiți varză în cantități foarte mici, începînd cu o linguriță de ceai", a subliniat interlocutoarea.


Medicul a adăugat că cel mai bine este să mănînci curechi în formă zdrobită, de exemplu, îl răzuiți fin, și luați cîte o linguriță ca medicament. "Acest lucru va fi de ajuns. Treptat, cantitatea de curechi poate fi majorată." Amintiți-vă regula: principalul este diversitatea, nu cantitatea alimentelor", a adăugat expertul.

"A doua regulă este un proverb ucrainean: dacă nu voi mînca, atunci voi gusta, adică nu trebuie să mănînci jumătate de varză, ci doar să guști varza și acest lucru va fi mult mai util. Cel mai bine ar să mănînci puțină varză, puțin morcov, puțină sfeclă, puțină țelină – de toate cîte puțin", a spus ea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load