COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou fenomen natural înfricoșător a fost descoperit

Un nou fenomen natural înfricoșător a fost descoperit

O echipă de cercetători a descoperit un nou fenomen natural ce presupune o combinație între uragane și cutremure. Chiar dacă această teorie a fost respinsă inițial, acum oamenii de știință au strîns îndeajuns de multe dovezi care demonstrează existența fenomenului.

Chiar dacă sună înfricoșător, oamenii de știință de la Universitatea din Florida, spun că nu este atât de rău pe cît sună.

Seismologul Weyuan Fan a explicat că atunci când au loc urgane (sau furtuni puternice), se produc valuri foarte mari la suprafața apei care, la rîndul lor, cresc și astfel se formează alte tipuri de valuri în adîncimea apei, ce ating fundul mării. Interacțiunea între aceste tipuri de valuri secundare și fundul mării creează o presiune specifică, ceea ce duce apoi la un efect de lovitură de ciocan, potrivit CNN.


Aceste „lovituri” pe fundul mării sînt detectate de seismologi și ajung la magnitudinea de 3,5.

Mișcările seismice sunt minore, iar oamenii nu ajung să le simtă, potrivit seismologului.

Chiar dacă oamenii nu sunt afectați de acest cutremur produs de furtunile extreme, descoperirea nu este una insignifiantă. Seismologul a explicat că toată natura este interconectată, așa că aceste cutremure pot avea un efect în natură, momentan necunoscut pentru că nu a fost studiat îndeajuns încă.

Fenomenul ar putea avea un impact major în activitățile desfășurate de om pe apă, cum ar fi cazul vapoarelor aflate pe apă în zona furtunii.

Cercetătorii spun că au descoperit 14.077 cutremure produse de furtuni puternice în perioada 2006-2015. Asta înseamnă peste o mie de astfel de fenomene pe an.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load