COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un medic german a depistat adevărata cauză a aterosclerozei

Un medic german a depistat adevărata cauză a aterosclerozei

Îngustarea arterelor în urma apariției aterosclerozei nu este provocată de acumularea colesterinei în vase.

La această concluzie a ajuns cardiochirurgul german de la Școala Medicală Hannover, profesorul Axel Haverich, a relatat portalul Medikforum sîmbătă, 5 octombrie.

În opinia lui Haverich, adevărata cauză a apariției afecțiunii este perturbarea alimentării cu sînge a peretelui exterior al arterelor. Aceasta poate apărea în urma unor procese inflamatorii, spre exemplu a gripei. Colesterina are un rol important în dezvoltarea aterosclerozei la oamenii cu probleme genetice ale metabolismului lipidic.


Haverih menționează că pe peretele exterior al arterelor sînt vase mici destinate alimentării cu oxigen. În urma deteriorării sau inflamării acestora țesuturile arteriale sînt lipsite de alimentație și sînge. Drept urmare începe regenerarea arterelor.

Omul de știință specifică că datorită acestui lucru ateroscleroza poate fi privită doar ca o afecțiune microvasculară.
Printre recomandările privind prevenirea unor astfel de afecțiuni Haverich a enumerat vaccina contra gripei, precum și reabilitarea inflamației cronice a gingiilor, mucoasei stomacului, sinusurilor și a osteoartritei.

De asemenea ar fi util să se scape de grăsimea abdominală, deoarece aceasta produce mai multe substanțe inflamatorii. Pentru profilaxia aterosclerozei se recomandă un mod sănătos de viață: alimentație corectă, somn suficient și mai multe exerciții fizice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load