COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Uleiuri şi plante care stimulează creşterea părului

Uleiuri şi plante care stimulează creşterea părului

Uleiurile esenţiale de cocos, de jojoba sau de lavandă ajută la accelerarea creşterii părului şi menţin frumuseţea naturală a podoabei capilare.

Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă a fost folosit timp de secole pentru a preveni chelia şi pentru a stimula creşterea părului datorită agenţilor antibacterieni puternici care calmează şi vindecă infecţiile scalpului. De asemenea, uleiul de lavandă este eficient şi împotriva mătreţii şi adaugă volum părului. Dacă aveţi la dispoziţie planta, puteţi proceda în felul următor: puneţi cîteva ramuri de lavandă într-un recipient de sticlă şi acoperiţi cu ulei de măsline extravirgin. Lăsaţi la loc răcoros şi întunecat timp de 3-4 săptămîni, după care folosiţi uleiul rezultat zilnic pentru masajul scalpului. Se aplică şi se lasă peste noapte iar dimineaţa se va spăla părul cu un şampon organic cu acţiune blîndă. Puteţi folosi şi apa de lavandă (fierbeţi o cantitate mică de apă, adăugaţi cîteva ramuri de lavandă şi lăsaţi la foc mic timp de 20 de minute, după care răciţi conţinutul). Aplicaţi pe părul spălat întocmai ca apă pentru clătit. Aceasta va da un parfum plăcut părului şi luciu de neegalat, scrie csid.ro


Ulei de rădăcină de brusture

Brusturele este una dintre cele mai importante plante folosite în tratamentele podoabei capilare. Acesta ajută la calmarea iritaţiilor scalpului, îmbunătăţirea circulaţiei sîngelui la nivelul foliculului pilos şi creşterea rapidă şi sănătoasă a firului de păr. De asemenea, uleiul din rădăcină de brusture furnizează fitosteroli naturali şi acizi graşi esenţiali care întăresc rădăcina firului de păr şi împiedică subţierea şi căderea acestuia.

Germeni de grîu, Aloe Vera şi Lapte de Cocos

Se amestecă ¼ ceaşcă de germeni de grîu cu ¼ ceaşcă de aloe vera şi ¼ ceaşcă de lapte de cocos şi se foloseşte întocmai ca un şampon. Se masează în special scalpul, deschizîndu-se astfel porii care au fost anterior blocaţi de sebum şi alte substanţe, ceea ce va permite deschiderea acestora şi creşterea în voie a foliculilor de păr. Alte remedii populare sînt uleiul de emu, de rozmarin şi cel de muştar.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load