COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Uleiul de tămîie: La ce se foloseşte

Uleiul de tămîie: La ce se foloseşte

Regele uleiurilor, așa este supranumit. Un adevărat miracol care acționează ca un cumul de remedii pentru a îndepărta atît boli grave, cît și afecțiuni ale pielii cum ar fi ridurile, vergeturile și chiar poate calma durerile.

Uleiurile esențiale sînt folosite de mii de ani pentru proprietățile lor vindecătoare. sînt extrase din frunze, tulpini sau rădăcini ale plantelor cu proprietăți curative. Dar ce este uleiul esențial de tămîie?

Este un ulei esențial folosit în aromaterapie și care are o multitudine de beneficii pentru sănătate, cum ar fi eliminarea stresului cronic, a anxietății, ba chiar poate diminua durerile și inflamațiile, accelerează imunitatea și chiar poate ajuta în lupta împotriva cancerului.

Tămîia este o rășina parfumată. Această rășină se obține prin rănirea intenționată a copacilor Boswellia cu obiecte ascuțite. Copacii secretă apoi o rășină albicioasă pentru a se proteja de infecții și mici prădători (furnici, viermi etc.). Aceasta se lasă vreo 10 zile la uscat și întărit și apoi se recoltează.


De-a lungul anilor, tămîia a fost asociată cu diverse religii, în special cu cea creștină, întrucît tămîia a fost unul din darurile aduse de magi pruncului Iisus.

Cum se folosește uleiul de tămîie

Uleiul esențial de tămîie conține alfa și beta thujene, alfa și beta pinene, limonene, camfene, sabinene și myrcene. Mai conține și acizi boswelici, dar doar în cantități infime.

Cele două substanțe alfa și beta îi dau uleiului proprietățile antibacteriene, antiseptice și analgezice. Au și efecte stimulante si decongestionante. Cîteva studii au demonstrat că uleiul de tămîie poate inhiba dezvoltarea tumorilor.

Acizii boswelici nu se pot descompune în procesul de distilare cu aburi, așa că nu se vor găsi în uleiul esențial decît urme. Se pot adăuga manual în uleiul esențial, dar acesta va deveni oleorășină – un produs solid și greu de amestecat. Trebuie mai întîi încălzit ca să se poată subția, dar se pot face amestecuri din oleorășină cu alte uleiuri.

Acizii boswelici au proprietăți antiinflamatoare și analgezice. sînt buni antioxidanți și pot ajuta în tratamentele contra reumatismului.

Acest ulei nu se folosește pur pe piele!Trebuie întotdeauna diluat într-un ulei vegetal (cocos, macadamia, măsline, floarea-soarelui etc.) și trebuie testat pentru alergii. Puneți o picătură pe pliul cotului și așteptați cîteva ore pentru posibile reacții.

Cele mai frecvente întrebuințări ale uleiului de tămîie

Pentru relaxare. Scăpați de stres picurînd 2 picături în cada cu apă caldă. De asemenea, dacă este folosit în lampa de aromaterapie sau în aromadifuzor.

Antiseptic natural. Elimină bacteriile și virusurile din spațiile închise. Este un odorizant natural, vă va ajuta să dezinfectați orice suprafață.

Produs de igienă dovedit. Ajută în problemele dentare, poate preveni cariile, halena, infecțiile bucale. Vă puteți fabrica singuri o pastă de dinți minune, amestecînd ulei de tămîie cu bicarbonat de sodiu.

Produs anti-îmbătrînire de nădejde. Amestecați o picătură sau două întotdeauna într-un ulei blînd și folosiți pe față și corp pentru o piele fină, fără riduri, fără vergeturi, dar neapărat testați înainte potențialul alergic în zone sensibile ca zona încheieturii mîinii.

Vă scapă de indigestie și disconfort abdominal. Se folosește intern doar dacă este 100% ulei pur, nu înghițiți uleiuri parfumate. Se amestecă o picătură într-o lingură cu miere, pentru a scăpa de balonare, gaze, sindrom premenstrual.

Remediu pentru răni, cicatrice, vergeturi, acnee. Îmbunătățește vizibil pielea afectată de aceste probleme. Se amestecă două picături în ulei vegetal blînd sau în loțiunea hidratantă. Nu se aplică direct pe răni, ci doar pe pielea în curs de vindecare.

Este un antigripal natural. Ajută la calmarea tusei, în răceli, ajută la eliminarea sputei din plămîni. Folosiți în aromadifuzor sau picurați pe o cîrpă și inhalați.

Acest ulei difuzat elimină energiile negative din încăperi, ajută la alungarea emoțiilor negative, a stărilor de stres, a depresiei sau anxietății și vă va ajuta să dormiți mai bine și să scăpați de insomnii.

Secretul este constanța cu care apelați la acest remediu. Dacă nu aveți aromadifuzor, e indicat să folosiți lampa de aromaterapie cel puțin cîteva ore pe zi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load