COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tursimul spațial la un pas de realitate. Acolo pericolul COVID-19 nu există

Tursimul spațial la un pas de realitate. Acolo pericolul COVID-19 nu există

Doi turiști, deținători ai unor conturi bancare foarte generoase, ar putea fi primii astronauți amatori lăsați să participe la un zbor extra-vehicular, plutind liber în spațiu, protejați doar de costumele de astronaut.

SP Korolev Rocket and Space Corporation „Energia” și Space Adventures, Inc. au semnat un contract de scurtă durată vizând includerea a doi participanți cu titlul de „turiști”, la zboruri spațiale folosind capsule „Soyuz” destinate segmentului rus al stației spațiale internaționale ( ISS).

Cei bogați pot fi turiști oriunde


Unul dintre participanții va avea ocazia să participe la o „misiune” în afara Stației Spațiale, devenind primul cetățean privat din istorie care experimentează „spațiul deschis”, fără a constrângerile unei capsule de zbor.

Candidații acceptați și asigurați vor fi obligați să parcurgă o versiune redusă a programului de instruire pentru astronauți, ce include cursuri de specialitate și simulări menite să-i pregătească pentru, probabil, clipele cele mai intens trăite ale vieții lor.

„Participarea la un zbor extravehicular de către un cetățean privat ar fi un pas uriaș pentru turismul spațial. Apreciem șansa de a sărbători 20 de ani de turism spațial orbital alături de partenerii noștri ruși, deschizând o altă experiență cu adevărat în premieră”, a declarat Eric Anderson, președinte și CEO al Space Adventures, Inc.

Prima companie care oferă servicii veritabile de turism în spațiul cosmic

Space Adventures, compania care a organizat zborurile pentru primii exploratori spațiali privați din lume, are sediul în zona orașului Washington, DC. Acesta oferă o varietate de programe, inclusiv misiuni de zbor spațial la Stația Spațială Internațională, în jurul Lunii, misiuni orbitale în premieră și participarea la diverse programe de pregătire și calificare pentru zboruri în spațiu.

Printre clienții companiei se numără Dennis Tito, Mark Shuttleworth, Greg Olsen, Anousheh Ansari, Charles Simonyi, Richard Garriott și Guy Laliberté.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load