COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trucurile care te motivează să te apuci de făcut sport

Trucurile care te motivează să te apuci de făcut sport

Una dintre cele mai mari probleme pe care le întîmpini atunci cînd vrei să slăbeșți și să renunți la sedentarism este motivația.

S-a dovedit însă, științific, faptul că există o zona a creierului tău pe care poți să o activezi cu ajutorul recompenselor pentru a deveni mai motivată.

Conform unui studiu publicat de revista PloSBiology și Universitatea Pierre din Franța, această zona este cunoscută sub numele de striatul ventral sau "centrul universal al motivării" și este responsabilă cu semnalarea recompenselor. Astfel, de fiecare dată cînd ți se activează această zona, îți crește și mai mult motivația.

"După calitatea orelor pe care le susții, motivarea este cel mai important aspect în lucrul cu clientele. Pentru cele care vor să slăbească și nu sînt obișnuite deloc cu antrenamentele, sînt esențiale discutarea și stabilirea împreună a unor obiective realiste care să le aducă suficiente recompense încă de la primele ore. Apoi, o relație cît mai apropiată și deschisă le va determina să se simtă confortabil în prezența ta și le va motiva și mai mult. Restul înseamnă multă muncă, multe sărituri, sute de calorii arse și bineînțeles o alimentație echilibrată și sănătoasă", afirmă Diana Știrbu, instructor internațional de Kangoo Jumps.


Silueta ta nu se va subția peste noapte, dar există cîteva surse sigure de motivare, care, exploatate din plin, îți vor oferi o mulțime de recompense.

Practică un sport inovator și distractiv

Să găseșți o activitate sportivă care să te atragă poate fi o bună formulă pentru a slabi și pentru a fi motivată să continui programul început. Dacă ești plictisită de rutină aparatelor din sala de forță, caută alte modalități mai amuzante de a face mișcare, precum antrenamentele cardio la care arzi multe grăsimi.

Kangoo Jumps este un sport inovator, care combină distracția cu exercițiul fizic. La o clasa de kangoo jumps se ard de trei ori mai multe calorii decît la un antrenament obișnuit. Ora se realizează pe ghetele kangoo jumps, care au multiple beneficii asupra sănătății: reduc cu 80% leziunile articulațiilor de la genunchi, glezne, șolduri, coloana; îmbunătățesc sistemul cardiovascular, muscular, osos și accelerează arderea grăsimilor.

Alătură-te unei colectivități deja formate

Este mult mai dificil să renunți la antrenamente dacă șții că există cineva care te așteaptă la sala sau cu care ai stabilit să ieși la jogging în parc. Fie că îți găseșți o prietenă cu care să faci exerciții fizice, fie că îți formezi un grup de persoane care merg la același tip de clase, va fi mai distractiv și mai motivant să faceți mișcare împreună. Poate că nu știai, dar există săli care au creat în jurul lor comunități solide de persoane care frecventează acel loc și care fac sport, slăbesc și se distrează împreună.

Caută o sala specializată pe tipul de antrenament ales

Cu toții avem 24 de ore pe zi la dispoziție și multe probleme de rezolvat. Găsește o sala specializată pe tipul de clase pe care-l frecventezi, care să dispună de un orar cu cel puțîn două ore de antrenamente pe zi, în intervale diferite de ore.

Transformă sportul într-o activitate de familie

Să faci exerciții și să ții dietă nu pare a fi ceva distractiv, dar dacă vei găși o activitate care să fie pe placul întregii familii, cu siguranță vei fi mult mai motivată să nu renunți. Există o varietate de antrenamente pe care le puteți face împreună: înot, ciclism, kangoo jumps, tenis. Va fi distractiv și benefic pentru toată lumea, iar tu vei slabi și vei petrece mai mult timp cu familia.

Hidratează-ți organismul

Dincolo de motivarea interioară și de micile trucuri care te conving că sportul este o activitate amuzantă și sănătoasă, nu uită că hidratarea este cea care te echilibrează, îți menține corpul activ și îți da energia de a face toate lucrurile pe care le-ai plănuit. Hidratează-te cu cel puțîn 2 litri de apă pe zi și ai grijă la calitatea acesteia! Apă minerală naturală plata Bucovina se bucură de o compoziție echilibrată, avînd cea mai scăzută cantitate de minerale dizolvate, un conținut scăzut de nitrați și fluoruri și un pH optim consumului permanent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load