Trucul japonez care îmbunătățește aroma cafelei

Trucul japonez care îmbunătățește aroma cafelei

Modul în care consumăm cafeaua de dimineață variază foarte mult de la o zonă de le Glob la alta.

În timp ce unii preferă băutura foarte dulce și cu sirop, lapte, sau frișcă, altora le place doar cafeaua neagră. Totuși, indiferent gusturile tale în materie de cafea, nu trebuie să dai bani la o cafenea de lux pentru a obține o aromă mai bogată și mai aromatizantă, spune o echipă de specialiști din Japonia.

Aceștia susțin că au descoperit recent o nouă tehnică de preparare a cafelei care, spun ei, va transforma experiența de consum pentru totdeauna. Secretul lor? Răcirea boabelor întregi de cafea imediat după recoltare.

În mod normal, boabele de cafea sînt imediat decojite după recoltare. Dar metoda nouă presupune ca boabele să fie depozitate cu totul în temperaturi apropiate de îngheț, fapt care ar determina creșterea nivelului de zaharoză și anumiți aminoacizi.

Rezultatul ar fi un miros și un gust mai puternice și mai bogate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load