Tribul Bajau, oamenii care trăiesc pe ape de secole (FOTO)

Tribul Bajau, oamenii care trăiesc pe ape de secole (FOTO)

Fotograful britanic James Morgan a citit în presa internațională despre un grup de nomazi din sud-estul Asiei care au supraviețuit tsunami-ului devastator produs în Oceanul Indian în anul 2004.


Morgan a decis să-i cunoască personal pe acești oameni din cadrul tribului Bajau Laut și să descopere legătura lor unică pe care o au cu apa.


„Ei au înțeles oceanul atît de bine încît au știut înainte de producerea tsunami-ului cu cîteva zeci de minute. Nimeni din grupul lor nu a avut de suferit în acele momente. Au știu să stea la adăpost”, a declarat Morgan pentru Business Insider.


Bajau trăiesc în mod tradițional în bărci lucrate manual și numite „lepa-lepa”. Vin la țărm numai pentru negoț sau pentru a-și repara casele plutitoare. În mod tradițional, acești oameni sunt vânători și culegători, principala activitate fiind pescuitul. Sunt scafandri iscusiți, înoată până la adâncimi de 30 de metri pentru a culege castraveți de mare sau perle. Morgan a descoperit faptul că tribul se luptă să se întrețină, supraviețuiască, mai ales după ce în ultimii ani autoritățile din Filipine, Malaezia și Indonezia au implementat tot felul de programe prin care încearcă să îi forțeze pe acești oameni să rămână la țărm și să se supună legilor și reglementărilor în ceea ce privește pescuitul.


Tehnicile distructive al faunei oaceanice de către Bajau au început să fie folosite în timpul celui de-al doilea război mondial, atunci când soldații americani ajunși în această parte a lumii le-au prezentat dinamita. Membrii tribului Bajau folosesc uneori dinamita pentru a pescui, alături de cianura de potasiu, o substanță chimică care nu doar că ucide peștele, ci și  recifele de corali.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load