TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Titanicul ar fi avut parte de două coliziuni

Titanicul ar fi avut parte de două coliziuni

Epava Titanic ar fi fost implicată în al doilea „incident” de la scufundarea care a avut loc acum peste 100 de ani, de data aceasta nu a mai fost vorba de un iceberg ci, cel mai probabil, de un submersibil, relatează smithsonian.mag.

Un proiect de explorare a epavei Titanic, condus în 2019 şi care a durat 10 zile, a avut scopul de a evalua condiţia navei şi de a surprinde imagini pentru un viitor documentar, transmiteNOI.mdcu referire la mediafax.ro.


La finalul expediţiei, submersibilul care a analizat epava a revenit la suprafaţă cu o zgîrietură de culoare roşie pe laterale, ceea ce indică o coliziune cu epava Titanicului.

Instituţia care deţine drepturile exclusive asupra conservării epavei Titanic a permis misiunea de explorare numai în contextul în care procedura nu va dăuna epavei. Aceasta a cerut celor care au condus expediţia imaginile filmate care arată momentul impactului.

Compania EYOS, care a iniţiat misiunea de explorare, susţine că impactul nu a fost resimţit, ceea ce demonstrează că submersivul nu a lovit epava ci mai degrabă o formaţiune de rugină.

În prezent UNESCO nu permite sustragerea artefactelor din interioroul navei Titanic, ca semn de respect faţă de victime. Toate obiectele care au fost aduse la suprafaţă au fost colectate din proximitatea epavei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load