COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ţi-ai imaginat vreodată că plînsul este benefic sănătății tale?

Ţi-ai imaginat vreodată că plînsul este benefic sănătății tale?

Pare greu de crezut, dar există și terapia prin plîns. Cu toate că auzi la fiecare supărare ”Nu mai plînge!”, trebuie să o faci. Și asta pentru că plînsul e benefic sănătății tale.

Reprimarea emoțiilor negative poate avea repercursiuni grave asupra sănătății psihice, emoționale, fizice, din cauza faptului că acestea duc la apariția produșilor toxici în organism.

Plînsul este considerat o terapie. Este la fel de benefic ca rîsul. Prin plîns se elimină o serie de bacterii de la nivelul ochilor. Aparent, lacrimile au efect antibacterian asupra căilor nazale. Plînsul este asociat cu diferite emoții, pozitive sau negative.


Cînd sîntem triști și plînge, corpul eliberează compuși cu rol sedativ. De aceea ne simțim mai ușor și somnoroși după o doză mare de plîns. În copilărie, micuții plîng pentru a își elimina energia negativă. Adulții preferă să o strîngă în ei considerînd că este prea rușinos să plîngi.

Medicii și psihologii susțin că e sănătos să plîngem în mod regulat. Lacrimile conțin o cantitate mare de hormoni ai stresului. Prin plîns se mai elimină și mangan, un element responsabil de apariția depresiei, anxietății. Japonezii au aflat acest secret al sănătății și îl practică des.

Există o terapie numită rui-katsu, “căutarea lacrimilor”, unde oamenii se întîlnesc și se încurajează să plîngă, povestind întîmplări emoționante din viața lor. Plînsul aduce în urma sa hormoni care aduc buna dispoziţie (dopamină, serotonină), elimină gîndurile și emoțiile negative (furia, frica, ura etc.). De aceea, după o criză de plîns ne simțim mai optimiști și mai relaxați.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load