Teatrul te scapa de depresie

Teatrul te scapa de depresie

Demult nu mai este un secret că pasiunea pentru artă îmbunătățește starea de spirit şi alungă gîndurile rele.


Deaceea, dacă vrei să scapi de depresie, este timpul să participi la viaţa culturală: pictura, dansul, muzică, excursiile la cinema şi teatru sînt benefice pentru starea emoţională şi fizică. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la o universitate norvegiană care au studiat circa 50.000 de voluntari, informează Sciencedaily.com.


"Există o relaţie pozitivă între sănătate şi pasiunea pentru arta", - remarcă profesorul Holman. În acelaşi timp, studiul a arătat ca bărbații se simt mai fericiți și mai puțin predispuși la depresie prin implicarea în viaţa culturală a oraşului, decît femeile.


Dar cel mai mult cercetătorii au fost surprinși de faptul că efectul pozitiv nu depinge de statutul social al voluntarilor: şi la un şofer de taxi, şi la preşedintele băncii la fel scădea probabilitatea de a deveni depresivi după o vizită la teatru. Dar este de remarcat faptul că participarea la viaţa culturală nu are nici un efect asupra anxietății.


În ciuda rezultatului pozitiv al studiului, profesorul Holman avertizează că acest lucru nu este suficient pentru a afirma că există o relație directă  dintre starea de sănătate și activitatea culturală a omului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load