Te-a muşcat un ţînţar? Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de mîncărime

Te-a muşcat un ţînţar? Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de mîncărime

Ţînţarii sînt atraşi de mirosul sîngelui, în special în cazul copiilor şi al femeilor tinere.


Femelele sînt cele care sug sînge atunci cînd trebuie să depună ouă şi să îşi hrănească larvele. 


În procesul de înţepare şi hrănire cu sînge, femelă ţînţar lasă în piele o anumită cantitate de salivă care provoacă reacţia alergică.


Mai exact, reacţia alergică este provocată de sistemul imunitar care nu tolerează existenţa salivei ţînţarului în organism. Astfel, apare eritemul (înroşirea pielii), tumefierea şi senzaţia de mîncărime.


Primul simptom care apare este înrosirea pielii. De regulă, o alergie la muşcătura de ţînţar arată destul de inofensiv, iar de aceea, de cele mai multe ori, alergia trece neobservată.


De asemenea, umflarea zonei este o reacţie alergică comună la muşcătura de ţînţar. Această poate dura cîteva zile sau chiar şi o săptămînă. O soluţie în acest sens este să aplici zilnic cîte un cubuleţ de gheaţă. Acest mic tratament va reduce umflătură într-o oarecare măsură.


În prima clipă în care ai observat muşcătura de ţînţar, ar fi bine să speli zona cu săpun antiseptic sau să aplici un gen dezinfectant pentru mîini direct pe zona afectată. De asemenea, toarnă puţină apă rece pe înţepătură, iar apoi înfăşoară un cub de gheaţă într-o batista şi ţine cubul aplicat la nivelul pielii.


De asemenea, o varianta bună este să aplici pe zona respectivă o frunză cu aloe vera. Plantă reduce imediat din senzaţia de mîncărime şi reduce roşeaţa şi iritaţia.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load