TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tabloul „Mona Lisa”, creat din 300 de cuburi Rubik, scos la licitaţie

Tabloul „Mona Lisa”, creat din 300 de cuburi Rubik, scos la licitaţie

„Rubik Mona Lisa”, o versiune a celebrului tablou pictat de Leonardo da Vinci, realizată din 300 de cuburi Rubik în anul 2005 de artistul stradal Invader, va fi scoasă la licitaţie la Paris la sfîrşitul lunii februarie, informează AFP.

Pusă în vînzare pe 23 februarie de casa Artcurial la un preţ estimativ cuprins între 120.000 şi 150.000 de euro, această „Giocondă” este compusă în întregime din cuburi 3D, obiecte emblematice ale anilor '80.


Casa Artcurial dedică artei urbane o licitaţie în cadrul căreia vor fi propuse spre vînzare operele unor renumiţi artişti stradali contemporani, transmite NOI.md cu referire la agerpres.ro.

Invader, al cărui nume real este Frank Slama, a devenit cunoscut datorită „invaziilor” sale expuse pe străzile din peste 65 de oraşe din 33 de ţări. El a dat şi numele unui curent artistic ce defineşte operele de tip „tablouri-obiecte” - „rubikcubism”. „Rubik Mona Lisa” a devenit prima lucrare dintr-o nouă serie a artistului, care reproduce mari tablouri din istoria artei: „Rubik Master Pieces”.

De la tabloul „Dejeuner sur l'Herbe” al pictorului Edouard Manet şi pînă la „Origine du Monde” realizat de Gustave Courbet, Invader a reprodus diverse capodopere ale picturii cu ajutorul unor cuburi Rubik. Din 2005, numeroase expoziţii dedicate creaţiilor lui Invader au fost organizate în lumea întreagă.

În contextul în care notorietatea legendară a „Giocondei” atrage de mulţi ani numeroşi turişti din lumea întreagă la Muzeul Luvru din Paris, o expoziţie dedicată lui Leonardo da Vinci în acelaşi muzeu parizian poate fi vizitată doar pe bază de rezervare începînd din luna octombrie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load