COVID-19 în MOLDOVA

Sticlele de plastic grăbesc apariţia ridurilor

Sticlele de plastic grăbesc apariţia ridurilor

În fiecare zi (mai ales în timpul verii) folosim sticle de plastic pentru a bea apă din ele.

Dermatologul american Mitchell Chasin a explicat, într-o emisiune a postului de televiziune CBS 2, că anumite activităţi repetitive, aparent inofensive, se numără pentru principalele cauze care duc la apariţia prematură a ridurilor în jurul gurii. Astfel, băutul constant al lichidelor direct din sticlă sau cu paiul nu fac decît să formeze, într-un timp relativ scurt, o reţea de riduri adînci în zona din jurul buzelor, în special deasupra buzei superioare, relatează cbslocal.com.

Doctorii esteticieni au ajuns la această concluzie în anii de experienţă clinică în care au intervenit pentru a ameliora în ridurile pacienţilor din zona gurii, prin injectare cu Botox sau prin utilizarea tehnologiei cu laser. Aceste riduri se pot forma în aproximativ doi ani, dacă avem obiceiul să ne hidratăm folosind paiul sau să bem lichidele direct din sticlă.

Chasin propune în calitate de alternativă folosirea tuburilor de băut, dar cel mai bine e sa vă amintiți de ceșcuțe. Pentru a minimaliza efectele acestor gesturi repetitive, dermatologii recomandă să încercăm să relaxăm buza superioară, pe cît posibil, atunci cînd bem direct din sticlă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load