Specialiștii au demonstrat beneficiul consumului regulat ale ouălor

Specialiștii au demonstrat beneficiul consumului regulat ale ouălor

Consumul de ouă în mod regulat poate proteja împotriva celei mai frecvente cauze a pierderii vederii la persoanele cu vîrsta de peste 50 de ani. Este vorba despre prevenirea distrofiei maculare a vîrstei.

Cercetătorii australieni au supravegheat un grup de 3654 de persoane cu vîrstă de peste 15 ani. S-a dovedit că persoanele care au consumat nu mai puțin două-patru ouă pe săptămînă au fost cu 49% mai puțin susceptibile de a avea distrofie maculară comparativ cu cei care au mîncat cel mult un ou pe săptămînă.

Însă studiul nu a demonstrat existența unei cauze și a unui efect.

Cu toate acestea, oamenii de știință au spus demult ca ouăle sînt o sursă naturală și bogată de carotenoizi, cum ar fi luteina și zeaxantina. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load