COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spălatul pe mîini sau gelul dezinfectant: Care e mai bun?

Spălatul pe mîini sau gelul dezinfectant: Care e mai bun?

Spălatul pe mîini versus gelul dezinfectant. Care e mai eficient? Credeți că gelul dezinfectant feste la fel de eficient ca spălatul mîinilor cu săpun și apă? Un experiment realizat de o profesoară, care s-a viralizat instant de la publicare, s-ar putea să vă pună pe gînduri.

Jaralee Metcalf, profesoară la Şcoala Elementară Idaho Falls, și-a propus să le arăta elevilor săi cît de important este spălatul mîinilor. Mai întîi le-a explicat copiilor cum se răspîndesc bacteriile şi apoi le-a explicat de ce este importantă o igienizare a mîinilor.

Deși părea o joacă, profesoara a rugat cîțiva elevi să atingă cu degetele lor cîteva felii de pîine proaspătă. Apoi, au pus pîinea în pungi de plastic individuale pentru a observa ce se întîmplă pe parcursul unei luni, scrie doctorulzilei.ro cu referire la webmd.com.


Profesoara a atins prima felie de pîine de laptopurile micuților. Cea de-a doua nu a fost atinsă, a fost introdusă direct în punga de plastic şi etichetată. A treia bucată de pîine a fost atinsă de toți copii din clasă cu mîinile murdare. Pentru a patra felie, întreaga clasă şi-a spălat mîinile cu apă caldă şi săpun şi, din nou, a atins felia. Şi pentru bucata de pîine cu numărul 5, copiii şi-au curăţat mîinile cu ajutorul unui produs antibacterian, fără să se spele în prealabil, şi apoi au atins-o.

Ce s-a întîmplat cu experimentul profesoarei după o lună

A verificat feliile de pîine. Singura felie de pîine care nu avea bacterii evidente pe ea a fost felia de pîine pe care copiii au atins-o după ce şi-au spălat mîinile cu apă şi săpun, notează brightside.me

Un lucru interesant este faptul că exemplarul feliei cinci, pe care elevii au atins-o după ce au flosit produse de igienizare fără a-şi spăla mîinile, s-a dovedit că avea aproape la fel de multe bacterii precum celelalte. Acesta este un exemplu clar că produsulele antibacteriene nu pot înlocui spălarea corectă a mîinilor cu apă și săpun.

Rezultatul experimentului a fost distribuit de Jaralee pe reţelele de socializare pentru a le spune părinţilor cum să îi înveţe pe copii să se spele corect pe mîini. Idea profesoarei a fost preluată de mai multe şcoli din America.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load