COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Сine a numit nucile – grecești?

Сine a numit nucile – grecești?

Nucii sînt foarte răspîndiți în zona noastră. Are un cost redus, gust bun şi o mulţime de vitamine şi substanțe minerale.

Rămîne un mister de unde vine această denumire neobişnuită. Doar arborii aceștia sînt cultivați în cea mai mare parte nu în Grecia. În acest sens, există două versiuni. Potrivit primei – arborii de nuc au fost aduși de către călugării greci, iar în conformitate cu alta - au fost aduse de comercianţii greci care vindeau în vechime în Rusia diverse produse.

De asemenea, mulţi oameni se întreabă de ce nucile sînt amare? La această întrebare este foarte uşor de răspuns - în nuci se conţin cantităţi mari de uleiuri vegetale care la păstrare îndelungată se strică, uleiul poate deveni rînced, prin urmare, există un gust amar. Aceste nuci nu trebuie consumate, dacă nu doriţi să vă otrăviți.

De asemenea, nu este bine să mîncați nuci necoapte, pentru că ele conţin substanţe volatile, care pot provoca, de asemenea, intoxicaţii.

Cu toate acestea, nucile proaspete, dacă sînt consumate cu moderație, devin foarte folositoare, pentru că conţin în compoziţia lor multe grăsimi nesaturate, potasiu, magneziu, vitaminele A, C, E, şi multe altele.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load