Simptome care arată că nu bei suficientă apă

Simptome care arată că nu bei suficientă apă

Este bine să știți că, atunci cînd corpul pierde o cantitate de apă pe care nu o poate recupera, emite niște semnale de alarmă.

Dificultăţi de a adormi – fie că ne este greu să adormim, ne trezim des, avînd dificultăţi de a menţine somnul, una dintre cauzele pe care le putem lua în considerare este deshidratarea. Ȋnainte de a încerca tratamente pentru insomnie sau a cere sfatul medicului, putem să ne asigurăm că am băut o cantitate suficientă de apă.

Oboseala – atunci cînd apa îi lipsește cîteva zile, corpul nostru emite simptome asemănătoare anemiei. Ne simţim obosiţi, lipsiţi de vlagă, avem senzaţia aceea de cădere și sîntem palizi. Absenţa apei lipsește organele de oxigenul care le este transportat prin sînge, iar acestea nu mai pot funcţiona la un nivel satisfăcător, scrie avantaje.ro.

Senzaţia de ochi uscaţi – ne plîngem de faptul că ne ustură ochii, ȋi simţim uscaţi și căutăm, ca prim-remediu, lacrimile artificiale. Ar fi util totuși ca înaintea acestui tratament “de rutină” să ne asigurăm că nu ne-am deshidratat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load