TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sfaturi pentru a alerga mai bine pe căldură

Sfaturi pentru a alerga mai bine pe căldură

Chiar şi cei mai experimentaţi alergători trag din greu atunci cînd trebuie să alerge pe căldură.

Perspectiva de a participa la o cursă într-o zi fierbinte de vară poate fi descurajantă, mai ales pentru începători. Cu toate acestea, există mai mulţi paşi pe care îi poţi urma pentru a te asigura că ai grijă aşa cum trebuie de starea ta de sănătate. Hidratarea este esenţială, dar e bine să te asiguri şi că porţi hainele potrivite, care îţi menţin corpul răcoros sub privirea neîncetată a soarelui. Iată care sînt paşii pe care îi poţi urma!


Obişnuieşte-te cu căldura!

Dacă te îndrepţi spre o alergare sub soarele dogoritor, dar nu i-ai acordat corpului suficient timp să se obişnuiască cu temperatura, ai toate şansele să ajungi în stare de şoc. Dr. Andrew Murray îţi recomandă ca, înainte de o alergare, să petreci un timp în căldură. Astfel, corpul tău se va adapta la condiţiile mai dure. Poţi chiar să faci o baie fierbinte. În acest mod, organismul se va obişnui treptat cu fierbinţeala.

Hidrează-te!

Hidratarea zilnică este esenţială. Ba mai mult, vitală atunci cînd urmează să îţi exerciţi antrenamentul în căldură. De aceea, e indicat să bei foarte multă apă în zilele care precede alergarea Cu toate acestea, dacă vei face acest lucru în dimineaţa unei curse care se desfăşoară pe o distanţă lungă, ar putea să nu fie aşa de confortabil. Dr. Murray susţine că fluidele care conţin electroliţi şi carbohidraţi sînt esenţiale pentru a-ţi creşte nivelul de energie.

Alege o îmbrăcăminte adecvată!

Nu este nimic mai rău decît să mergi la o cursă ce are loc în căldura fierbinte, dar să te simţi înăbuşit de hainele groase şi grele. Va conta foarte mult dacă vei opta pentru o îmbrăcăminte realizată din tipul potrivit de material. "Cînd alergi pe căldură, trebuie să te asiguri că straturile de îmbrăcăminte care se află cel mai aproape de piele sînt făcute dintr-o ţesătură care permite trecerea umidităţii, astfel va fi eliberată sudoarea de la nivelul corpului corp", spun specialiştii.

Reeavaluează-ţi opţiunile!

Mulţi oameni care aleargă regulat tind să îşi împingă organismul pînă la limita absolută. Cu toate acestea, atunci cînd tragi din greu pe căldură trebuie să te gîndeşti că sănătatea ta este mult mai importantă decît să baţi cîteva minute din timpul final. Dacă vremea nu ţine cu tine, este posibil să fii puţin mai lent. Dacă e foarte cald, nu te gîndi să îţi baţi propriul record dar îmbrăţişează provocarea de a finaliza un maraton într-o zi fierbinte. Dr. Murray crede că este esenţial să încerci să alergi mai mult la umbră, asta dacă există.

Odihnă şi recuperare

După ce finalizezi o cursă în căldură, următorul pas este să te asiguri că te recuperezi corect. Corpul tău trebuie să se odihnească cel mult o zi, asta înainte de a trece la oricare alt exerciţiu. În plus, există un număr de elemente nutritive pe care le poţi include în dieta ta.Magneziul ajută la reducerea crampelor musculare, în timp ce zincul îţi întăreşte musculatura.

Magneziul se găseşte în alimente precum avocado, nuci şi somon, în timp ce zincul se află în diferite tipuri de seminţe, dovleac, susan, dar şi în pepene verde, usturoi şi năut.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load