COVID-19 în MOLDOVA

Semințele care elimină paraziții intestinali

Semințele care elimină paraziții intestinali

Semințele de bostan uimitoarele beneficii pentru sănătate. Care sînt cele mai importante proprietăți și cum este recomandat să fie consumate.

Semințele de bostan conțin calciu, proteine dar și acizi grași Omega 3 necesari sistemului osos. Le poți adăuga în salata ta oricînd, scrie doctorulzilei.ro.

Curățați semințele de bostan şi prăjiți-le cîteva minute în cuptor. Pe lîngă gustul apetisant, ele au multiple beneficii pentru sănătate. Semințele de bostan au rol puternic energizant şi conțin ulei, protide, lecitină, acizi graşi mono-nesaturați (Omega-3, care protejează sistemul cardiovascular), aminoacizi, proteine, minerale, rezine, enzime.


Iată și alte beneficii ale consumului semințelor de bostan

Combat viermii intestinali

Pentru combaterea viermilor intestinali, se face o pastă din 100 g de semințe crude, 100 ml de apă și lapte și trei lingurițe de miere de albine. Cantitatea se împarte în trei porții care se consumă pînă la masa de prînz, din oră în oră.

Se face o pauză de trei ore, după care se ia o lingură cu ulei de ricin. Cura durează între patru și şase zile, pînă la eliminarea completă a paraziților. În cazul copiilor cu vîrste între 9-12 ani, pasta se prepară din 50 g de semințe, iar pentru cei cu vîrste cuprinse între 5 şi 7 ani, cantitatea se reduce la 25 g de semințe.

Ajută sistemul nervos și refac confortul psihic

Depresiile, anxietatea și migrenele au un duşman puternic în semințele de bostan, bogate în vitamina B6 şi triptofan, aminoacid care înlătură simptomele depresiei, diminuează oboseala, îmbunătățeşte starea de spirit, vă ajută să dormiți mai bine.

În acelaşi timp, Vitamina A şi acizii graşi esențiali Omega-3 și Omega-6 din semințe îmbunătățesc memoria.

Stimulează activitatea rinichilor. Dacă periodic faceți cure de cîte o lună, cu 15-20 g de semințe consumate zilnic, puteți preveni apariția nisipului și a pietrelor la rinichi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load