X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Scanarea creierului te ajută să afli cît ești de inteligent

3 mar. 2019,, 18:30   Externe
4989 0

Scanările care utilizează tehnologii de ultimă generație ale creierului uman pot oferi un nou mod de a defini și interpreta capacitatea mintală reală a acestuia.

Într-un raport, cercetătorii au folosit o tehnologie de specialitate imagistică pentru a măsura creierul pacienților pentru entropie, varietatea de circuite nervoase folosite pentru a interpreta lumea din jur. Mare parte din teoriile despre conștiința umană au introdus conceptul de entropie. Acesta se concentrează pe cercetările asupra îmbunătățirilor capacității imaginii de rezonanță magnetică funcțională (fMRI) și urmăresc modele de activitate chimică din creier.

Prin analizarea imaginilor fMRI în fiecare regiune a creierului a 892 de bărbați și femei, autorii studiului au asociat o entropie mai mare cu procesarea mai versatilă a informațiilor. Acesta este considerat un aspect cheie al inteligenței, spun cercetătorii, datorită volumului mare de informații senzoriale care vin în creier din mediul său.

„Studiul nostru oferă primele dovezi solide că scanările IRM funcționale ale entropiei creierului sînt un nou mijloc de înțelegere a inteligenței umane”, a declarat cercetătorul Glenn Saxe, profesor de psihiatrie la Școala de Medicină NYU.

Inteligența umană este atît de semnificativă, deoarece este vorba despre capacitatea de a înțelege ce urmează să se întîmple, cînd nu există nicio altă modalitate prealabilă de a ști ce s-ar putea întîmpla. Deci, un creier inteligent trebuie să fie flexibil în numărul de posibile moduri în care celulele nervoase, sau neuronii, pot fi reamenajați. Iar asta este entropia.


Scanările fMRI ale entropiei ar putea ajuta într-o zi la evaluarea problemelor legate de funcționarea creierului la persoanele cu depresie, tulburări post-traumatice sau autism. RMN-ul folosește cîmpuri magnetice și unde radio pentru a măsura modificări subtile ale fluxului sanguin, pentru a detecta celulele și circuitele creierului care sînt active sau inactive.

Ca parte a studiului, oamenii au fost testați atunci cînd creierul și mintea lor se odihnea. Cercetătorii au comparat sute de scanări fMRI luate la distanță de milisecunde. Scanarea a arătat numărul de combinații posibile de celule din creier și cum interacționează unele cu altele în anumite regiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?