COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Savanții cercetează ultima călătorie a unei mumii în vîrstă de 5.300 de ani

Savanții cercetează ultima călătorie a unei mumii în vîrstă de 5.300 de ani

Un grup de tineri au găsit rămășițele mumificate ale unui bărbat cunoscut sub numele de Otzi, al cărui cadavru a fost descoperit în 1991, undeva la 3.210 m altitudine, în Alpi.

Rămășițele acestuia sînt vechi de 5.300 de ani.

Cercetătorii au identificat fragmente de mușchi și viermi conservați la nivelul intestinelor și hainelor, din cel puțin 75 de specii diferite, reprezentînd doar 30% din rămășițele acestuia.

Restul de 70%, descoperite în 1991, au ajutat oamenii de știință să ajungă la concluzia că Otzi, care avea aproximativ 45 de ani, a murit pe munte în Schnalstal, Italia.


Cercetătorii încearcă să descopere care a fost ultima călătorie a lui Otzi.

Jim Dickson, de la Institutul de Biodiversitate al Universității din Glasgow, a spus că „rămășițele sale de mușchi au fost recuperate din gheață”.

El a spus că sînt „indicii importante” care s-au dovedit cruciale în cartografierea „traseului precis” al ultimului său drum, relatează SkyNews.

Schnalstal este acum o locație populară de schi și mai multe dintre tipurile de mușchi identificate continuă să prospere.

Rămășițele lui Ozti se află într-o celulă special concepută în Muzeul de Arheologie din Tirolul de Sud din Bolzano, pentru a-i conserva trupul.

Cînd era în viață, se crede că Otzi cîntărea aproximativ 50 de kg și avea părul închis, de lungime medie, cu ochi căprui și barbă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load