Savanţii au anunțat detalii din compoziția apei din corpul uman

Savanţii au anunțat detalii din compoziția apei din corpul uman

Experții au investigat elementele chimice în diferite organe și au aflat că aceasta are o compoziție diferită în dependenţă de locaţie.


Compoziția apei care se conţine în organismele vii a fost stabilită de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Politehnică Tomsk și cei de la Universitatea Pedagogică de Stat Pavlodar. Despre aceasta a anunţat Vzglyad.az, făcînd referinţă la serviciul de presă al UPT.


Pentru studiu, experții au folosit apă din organele unui purcel de șapte luni. Conform caracteristicilor fiziologice, aceasta se aseamănă cel mai bine cu cea conținută în corpul uman.


Oamenii de știință au studiat lichidul din sînge, splină, ficat, rinichi, plămîni, țesut muscular și grăsimea subcutanată. Apa a fost extrasă utilizînd o unitate de vid și apoi încălzită pînă la formarea condensatului.


S-a dovedit că apa dintr-un organism viu conține 70 de elemente chimice, printre care uraniu, toriu, brom, plumb, fier, aluminiu și alte elemente rare. Există un nivel ridicat de fier în mușchi și bariu, brom, plumb și bismut în sînge. Cel mai mult fluidele conţin sodiu, calciu, siliciu și potasiu.


Plus la acesta, compoziția chimică diferă în diferite organe. Astfel, 25 de elemente se acumulează în sînge, iar în splină – 19.
Oamenii de știință speră că astfel de studii vor ajuta la evaluarea situației de mediu. Acum, în acest scopuri sînt analizate plantele, solul și alte componente.


Anterior, oamenii de știință au declarat că jumătate din apa de pe Pămînt provine din spațiu. De asemenea, s-a informat că au fost găsite organisme marine, care respiră cu arseniu.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load