TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Săptămîna de muncă de patru zile la Microsoft a sporit productivitatea cu 40%

Săptămîna de muncă de patru zile la Microsoft a sporit productivitatea cu 40%


Subdiviziunea japoneză a Microsoft a anunțat rezultatele experimentului cu privire la săptămînă de muncă de patru zile pentru întregul personal. Aproximativ 2.300 de angajați au primit liberă ziua de vineri, fără micșorarea salariului, iar productivitatea subdiviziunii, în același timp, a crescut cu aproape 40% din august 2019.


Subdiviziunea japoneză a Microsoft intenționează să continue experimentul: să subvenționeze vacanțele de familie sau educația ulterioară a angajaților săi în sumă de pînă la 100 de mii de yeni.După cum rezultă din raportul companiei, cele trei weekenduri ale Microsoft Japan au dus la o creștere incredibilă a productivității - cu 39,9%. Acest lucru se datorează parțial micșorării săptămînii de lucru, care a impus angajații să economisească mai mult din timp, ei se străduiau să termine mai repede sarcinile. De asemenea, compania a trebuit să reducă ședințele sau să le țină la distanță pentru a evita deplasarea la serviciu și înapoi.


Angajații și-au luat cu 25,4% mai puține zile libere, iar consumul de energie electrică a scăzut cu 23,1%. De asemenea, angajații au cheltuit mai puțină hîrtie, cafea și alte rechizite de birou, ceea ce este benefic pentru mediul înconjurător, notează Mashable.


Multe companii din întreaga lume au efectuat asemenea teste cu rezultate pozitive. În raportul Organizației Internaționale a Muncii din 2018 este menționat faptul că ziua de muncă mai scurtă duce de obicei la o productivitate mai mare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load