X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Rusia a prezentat un nou analog al sistemului SWIFT

11 iul. 17:00   Diverse
1697

În Rusia este gata o nouă versiune a propriului analog al SWIFT pe blockchain, versiunea pilot a fost prezentată de operatorul de dezvoltare tehnică al Centrului de competență NTI "Tehnologii ale registrelor distribuite ale Universității de Stat din Sankt Petersburg". Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al Platformei NTI.

"Versiunea pilot a sistemului descentralizat de schimb de mesaje financiare interbancare este gata pentru testare și poate fi utilizată în bănci", a declarat serviciul de presă.

Ei au declarat că nici unul dintre participanții la sistem nu poate fi dezactivat: fiecare utilizator are aceleași drepturi și capacități. Tehnologiile blockchain permit crearea unor condiții sigure pentru toți participanții, subliniază dezvoltatorii.

În Federația deja Rusă funcționează un analog al sistemului internațional SWIFT, cu deconectarea de la care s-au confruntat mai multe bănci rusești după începerea operațiunii militare a Rusiei în Ucraina. Este vorba despre Sistemul de transmitere a mesajelor financiare de la Banca Centrală. Potrivit autorității de reglementare, s-au alăturat deja 70 de instituții de creditare străine. Astfel de sisteme sunt necesare pentru ca băncile să poată transmite rapid și sigur date despre transferuri, plăți și schimburi de valori mobiliare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав