COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Riscurile la care se expun persoanele care iau paracetamol sau aspirină solubile

Riscurile la care se expun persoanele care iau paracetamol sau aspirină solubile

Persoanele care obişnuiesc să îşi trateze durerile cu analgezice solubile prezintă un risc crescut să sufere de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau de deces prematur, deoarece aceste tratamente au un conţinut ridicat de sare.

Un studiu recent, publicat de Daily Mail, arată că pacienţii care iau aspirină, paracetamol, ibuprofen sub formă dizolvabilă prezintă un risc cu 22% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral şi sînt expuse unui risc de şapte ori mai mare de a avea tensiune arterială ridicată. Datele cercetării mai arată că aceste persoane sînt expuse şi unui risc cu 28% mai mare de a muri timpuriu.

Datele obţinute în laborator au arătat că doza zilnică de analgezice recomandată în cazul durerilor conţine de 50 de ori mai multă sare decît doza zilnică recomandată la acest condiment.


Cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra le recomanda persoanelor care obişnuiesc să se trateze cu analgezice ar trebui să evite medicamentele solubile.

Daily Mail scrie că majoritatea persoanelor obişnuiesc să evite pastilele clasice, deoarece întîmpină probleme la înghiţire, iar varianta solubilă este mult mai comodă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load