Rezistenţa la antibiotice, mai periculoasă pentru omenire decît încălzirea globală

Rezistenţa la antibiotice, mai periculoasă pentru omenire decît încălzirea globală

Rezistenţa la antibiotice e un fenomen în plină creştere şi devine mai periculos pentru omenire decît încălzirea globală! Este un avertisment lansat de autorităţile sanitare din Marea Britanie, care încearcă acum să limiteze efectele printr-o campanie la nivel naţional.


Descoperirea penicilinei, în anii '40, a marcat intrarea omenirii în era antibioticelor şi a revoluţionat medicina terapeutică.


Dar, de-a lungul timpului, bacteriile periculoase au devenit din ce în ce mai rezistente. Consumul de antibiotice a crescut dramatic în ultimii 20 de ani, cu 65%.


Utilizarea excesivă are consecinţe grave. Va veni o vreme cînd nu vor mai lupta deloc împotriva bolilor.


Sally Davies, coordinator al echipei de cercetători: "Cum se întîmplă şi cu încălzirea globală, noi, oamenii, ne facem asta cu mîna noastră, dar ne va ucide înainte de a o face schimbarile climatice. (…) Se pare că omenirea nu prea se pricepe să iasă dintr-o problema care se agravează cu încetinitorul".


Potrivit studiilor făcute în Marea Britanie, 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an dacă nu se găseşte o rezolvare a problemei rezistenţei la antibiotice!


Vor fi mai multe victime decât fac la ora actuală diabetul sau cancerul!


Sunt propuse şi primele măsuri. De exemplu, o mai mare grijă faţă de provenienţa produselor alimentare, care pot conţine substanţe antibiotice.


Helen Browning, cercetător: "Putem să ajungem să importam carne şi produse lactate din sisteme care utilizează mult mai multe antibiotice decît noi. Nu e bine pe plan global şi nu e bine pentru consumatorii noştri".


Britanicii au mai tras semnale de alarmă asemănătoare. De câţiva ani, compară rezistenţa la antibiotice cu ameninţările cele mai mari la adresa omenirii şi o numesc "o bombă cu efect întârziat".


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load