Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

REŢETA ZILEI: Vinete cu ardei graşi şi roşii

29 mar. 2020,, 18:00   Externe
2458 1

Mod de preparare:

Vinetele se taie în patru, se fierb în apă puţin sărată 2-5 minute, se scurg. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie rondele, ceapa şi ardeii se taie inele. Pe fundul tigăii se pun un rând de roşii, un rând de ceapă, deasupra bucăţele de vinete şi un strat de ardei. Se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă. Deasupra se mai pune un strat de roşii. Se acoperă cu un capac şi se pun la foc slab. Când legumele vor lăsa suc, se va turna ulei. Din când în când tigaia se va scutura, pentru ca roşiile să nu se lipească de fund. Când mâncarea este aproape gata, tigaia se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc fierbinţi, ornate cu verdeaţă tăiată.

Ingrediente:


3 vinete,

5-6 ardei graşi,

6-7 roşii,

2 cepe,

3 linguri ulei,

3 căţei de usturoi,

sare,

piper negru măcinat,

2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?