REŢETA ZILEI: Învîrtită cu ou şi ceapă verde

REŢETA ZILEI: Învîrtită cu ou şi ceapă verde

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit şi se pun cîte 2-3 împreună. Pe foi se pune umplutura, se răsucesc rulade, se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei, se străpung în cîteva locuri şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C. 

Prepararea umpluturii: Сeapa verde se taie mărunt, se prăjeşte uşor în unt, se răceşte, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 500 g ceapă verde,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 linguri unt topit,
  • 5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mai multe rețete delicioase puteți găsi pe site-ul moldovenii.md accesînd aici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load